x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mişcarea #MeToo i-a schimbat Monicăi Lewinski percepţia asupra presupusei legături cu Bill Clinton

Mişcarea #MeToo i-a schimbat Monicăi Lewinski percepţia asupra presupusei legături cu Bill Clinton

28 Feb 2018   •   10:49
Mişcarea #MeToo i-a schimbat Monicăi Lewinski percepţia asupra presupusei legături cu Bill Clinton

Fosta stagiară de la Casa Albă Monica Lewinsky a reevalut legătura extraconjugală pe care a avut-o cu preşedintele american Bill Clinton în lumina mişcării #MeToo şi spune acum că a fost vorba de "un abuz grosolan de putere", relatează miercuri DPA. 

Legătura, între Lewinsky, în vârstă de 22 de ani la momentul respectiv şi cu 27 de ani mai tânără decât Clinton, şi fostul preşedinte al SUA a dus la declanşarea unei proceduri de suspendare în 1998. 

Acum în vârstă de 44 de ani, fosta stagiară a scris un eseu pentru numărul din martie a Vanity Fair în care afirmă că începe să-şi dea seama de implicaţiile "diferenţelor de putere care erau atât de importante" între ea şi preşedinte. 

"Încep să-mi dau seama de faptul că într-o astfel de circumstanţă ideea de consimţământ poate fi considerată discutabilă, deşi dezechilibrele de putere - şi capacitatea de a abuza de ele - există chiar şi când sexul a fost consensual", a scris ea. 

Deşi spune că nu a fost vorba despre o agresiune sexuală, experienţă prin care au trecut multe femei dintre cele care s-au alăturat mişcării #MeToo, Lewinsky afirmă că a fost vorba despre sex cu şeful ei - un bărbat mai în vârstă, puternic, "cu suficientă experienţă de viaţă pentru a şti mai bine". 

Lewinsky adaugă că niciunul dintre aceste lucruri nu o exonerează de partea sa de responsabilitate în ceea ce s-a întâmplat. 

Mişcarea #MeToo i-ar fi adus fostei stagiare de la Casa Albă puţină reconfortare. Ea a spus că una dintre liderele mişcării i-ar fi spus că i-a părut rău că Monica Lewinsky a rămas atât de singură şi ostracizată după scandalul sexual de la Casa Albă. 

Monica Lewinsky a elogiat mişcarea pentru faptul că furnizează "siguranţa care vine din solidaritate" şi a spus că este plină de admiraţie pentru curajul femeilor care au ieşit în faţă pentru a-şi confrunta agresorii şi a solicita schimbarea.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Monica Lewinsky bill clinton #MeToo