x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mişcarea "Să ocupăm Wall Street” atrage şi reprezentanţii sindicatelor

Mişcarea "Să ocupăm Wall Street” atrage şi reprezentanţii sindicatelor

de Marina Constantinoiu    |    07 Oct 2011   •   14:41

Reprezentanti ai unora dintre cele mai puternice sindicate din Statele Unite s-au alaturat protestatarilor in miscarea "Sa ocupam Wall Street", relateaza Radio Romania Actualitati.

Ministrul de Finante, Timothy Geithner, a cerut Congresului sa finanteze atat cat este nevoie sistemul institutiilor publice de reglementare si supraveghere financiare, lucru care ar face ca investitorii si consumatorii sa fie mai bine protejati de practici abuzive sau frauduloase.

In caz contrar, atrage atentia ministrul american de Finante, lumea isi va pierde total increderea in economia Statelor Unite si in sistemul ei financiar, blamat si contestat de altfel tot mai des in ultima vreme.

Presedintele international al sindicatului Steelworkers of America, Leo Gerard, spune ca puternicul sau sindicat sustine miscarea de protest "Sa ocupam Wall Street", pentru ca exista milioane de oameni care din cauza coruptiei de la Wall Street si-au pierdut casele.

Sindicalistul a adaugat ca milioane de muncitori si-au pierdut slujbele pentru ca Wall Street a mutat fabricile in China, in vreme ce cei de la Wall Street isi acorda mari bonusuri.

Leo Gerard considera ca miscarea va avea un mare impact. "Cred ca va avea un impact urias, pentru ca se va extinde in intreaga tara. Oamenii inteleg de ce ne aflam in aceasta criza", a declarat Leo Gerard.

Miscarea s-a extins in orase ca Los Angeles, Chicago, Boston, urmand ca joi protestatarii sa se adune in Freedom Plaza, Piata Libertatii din Washington DC. "Sper ca miscarea se va extinde si ca va duce la constientizare. Trebuie sa facem ceva. Guvernul trebuie sa asculte opiniile oamenilor, sa schimbe lucrurile. Jocurile politice dintre partide trebuie sa se termine. "Eu traiesc in Pierce George, unde seful districtului a fost arestat de curand pentru ca a primit mita. Unii folosesc expresia jucam daca platiti, acorda contracte mari daca primesc bani - si aceasta se inampla atat de des", a declarat Anna Vasquez, cetateana americana de origine chiliana.

Rachel Ackel, o doamna dintr-o bogata zona a Washingtonului, crede altceva. "Ei bine, trebuie sa admit ca seamana cu o cruciada a tinerilor. Cred ca este usor ridicol dar stiti, tinerii trebuie sa faca aceasta. Ei cred in anumite lucruri si vor ca ceilalti sa ii auda", a declarat Rachel Ackel.

×