x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Miss Diaspora, in Australia

Miss Diaspora, in Australia

11 Mai 2005   •   00:00

Romanii din Australia s-au intalnit sambata, 7 mai 2005, la Sydney ca sa o aleaga pe cea mai frumoasa romanca, reprezentanta lor la concursul Miss Diaspora 2005, de la Mangalia.



  • de LAURENTIU FULGA - Sydney

  • CASTIGATOARE. Malina Ciocoiu ii va reprezenta pe romanii din Sydney la concursul de la Mangalia
    Dupa primul vot de selectie, cele trei candidate intrate in turul final al concursului Miss Diaspora Australia 2005 au fost Roxana Balaban, Malina Ciocoiu si Loredana Sachelaru. Fetele au prezentat costume de baie si costume populare romanesti din colectia personala a Emiliei Markakis.

    A urmat decizia cea mai grea pentru comisie. La verificarea inaltimii candidatelor, juriul a constatat ca, desi intrase ca favorita pentru finala, Roxana Balaban avea sub 1,70 m, nu 1,74 cat spusese la inscriere. Asa ca juriul a nominalizat-o pe Malina Ciocoiu, din Sydney, de 18 ani si cu inaltimea de 1,80 m, castigatoare a concursului. Locul al doilea a fost ocupat de Roxana Balaban, iar titlul de Miss Popularitate Australia 2005 a fost obtinut de Loredana Sachelaru, din Melbourne.

    PREMII. Consulul General al Romaniei la Sydney a oferit celor trei finaliste tricouri si sepcute cu insemnele Romaniei si Australiei. Iar castigatoarea concursului a primit o gentuta de piele, CD-uri cu istoria si geografia Romaniei pentru a o ajuta sa-si completeze cunostintele in vederea competitiei din Romania. De asemenea, a mai primit un costum popular romanesc.

    COMISIA. Comisia concursului de preselectie pentru Miss Diaspora Australia 2005 a fost formata din Laurentiu Fulga, din Sydney, editorul revistei Spirit Romanesc si organizator oficial al preselectiei, Andreea Costea, din Melbourne, castigatoarea Miss Diaspora Australia 2004 si clasata pe locul 3 la Miss Diaspora 2004, Ben Todica, din Melbourne, coordonatorul postului romanesc de televiziune din Australia, Daniel Trifu, din Sydney, multiplul campion al Australiei la karate. Gabriel Caltanide, din Sydney, s-a retras din comisie inaintea votului final.

    La eveniment au mai participat Anca Visan, ambasadorul Romaniei in Australia, Ovidiu Grecea, consul general al Romaniei la Sydney, Viorel Predosanu, consulul economic al Romaniei la Sydney, precum si Emilia Markakis, singurul roman din lume decorat cu Medalia Ordinul Australiei.

    LINK-URI UTILE
    ×
    Subiecte în articol: diaspora miss australia miss diaspora sydney