x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Misterioasele "incidente de sănătate" din Cuba au revinit

Misterioasele "incidente de sănătate" din Cuba au revinit

22 Iun 2018   •   06:48
Misterioasele "incidente de sănătate" din Cuba au revinit

Alt diplomat al SUA, primul după zece luni, a cazut victima misterioaselor "incidente de sănătate" care au afectat deja 24 de americani în Cuba, a anunţat Departamentul de Stat.

 

"Este primul caz confirmat medical la Havana din august 2017. Numărul americanilor afectaţi este acum de 25", a declarat la Washington purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane, Heather Nauert.

Potrivit precizarilor sale, acest ultim caz a fost diagnosticat "în urma unor examinări medicale complete", persoana în cauza manifestand simptome "similare" celorlalţi 24 de diplomaţi aflaţi la post în Cuba. A mai fost evacuat inca un diplomat, dar rezultatele analizelor sale medicale nu sunt încă cunoscute.

Ceva asemanator a patit si un angajat al guvernului american în China, întărind misterul în jurul a ceea ce Statele Unite au descris ca fiind "atacuri ţintite", sau "acustice". Nici cauza şi nici autorii acestor "incidente de sănătate" din Cuba şi China nu au inca identificate, iar Departamentul de Stat a creat la începutul lui iunie o echipă de lucru pentru a gasi răspunsul.

De la sfârşitul lui 2016 şi pana in anului urmator, mai mult de 20 de diplomaţi americani aflaţi la post la Havana au suferit de dureri de cap, pierderi de auz, tulburări cognitive, vertijuri, insomnii sau probleme de vedere.

Situaţia a dus la răcirea şi mai puternică a relaţiilor deja glaciale între Washington şi Havana, americanii reproşând autorităţilor cubaneze că nu au garantat securitatea diplomaţilor trimişi la Havana. Statele Unite şi-au redus drastic prezenţa diplomatică în Cuba. AGERPRES

×