x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MISTERUL din Siberia. Un pescar rus a pus pe jar savanţii din toată lumea. "Este prea frumos ca să fie adevărat!" (VIDEO)

MISTERUL din Siberia. Un pescar rus a pus pe jar savanţii din toată lumea. "Este prea frumos ca să fie adevărat!" (VIDEO)

06 Ian 2015   •   10:49
MISTERUL din Siberia. Un pescar rus a pus pe jar savanţii din toată lumea. "Este prea frumos ca să fie adevărat!" (VIDEO)

Un obiect misterios descoperit de un pescar într-un râu din Siberia a pus în dificultate mai mulţi oameni de ştiinţă, experţii fiind departe de a şti despre ce este vorba, scrie Daily Mail.

Despre "piatra" cu pricina mulţi savanţi sunt de părere că ar fi fosila unei şopârle preistorice sau chiar a unui dinozaur. Alţii spun că "totul pare prea frumos ca să fie adevărat" şi că, de fapt, cel mai probabil este vorba despre o farsă.

Descoperirea a fost făcută de un pescar care se îndrepta către peninsula Yamal pe râul Ruta-Ru.

"Colegul meu Oleg Yushkov a văzut acel cap imens în momentul în care barca s-a lovit de el", a declarat Yevgeny Svitov, preşedintele clubului de pescari "Wild North".

"Plănuim să mergem acolo anul viitor într-o expediţie pentru a dovedi lumii că nu este o piatră de râu, ci rămăşiţele unui animal străvechi", a declarat profesorul Sergey Gashev.

Însă Eugenia Khozyainova, cercetător în cadrul Muzeului Shemanovsky din Salekhard este mai sceptică. Ea spune că obiectul arată ca un bolovan mare, că nu există vreun semn că ar fi un craniu. Khozyainova a recunoscut însă că obiectul este destul de bizar.

Cercetătorii de la Institutul din Yekaterinburg, Rusia, sunt de părere că descoperirea făcută de pescar este fosila unei şopârle care ar fi trăit în urmă cu 150 de milioane de ani.

Şeful institutului, Pavel Kosintsev, a spus că este posibil ca în zonă să mai fie găsite şi alte astfel de rămăşiţe. El a subliniat că descoperirea are o valoare ştiinţifică importantă şi speră ca în primăvara această fosilă să fie scoasă din râu. 


×