x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Miting în jurul stadionului Puskas pe durata partidei Ungaria-România

Miting în jurul stadionului Puskas pe durata partidei Ungaria-România

de Istvan Deak    |    05 Mar 2013   •   12:19
Miting în jurul stadionului Puskas pe durata partidei Ungaria-România

Preşedintele partidului de extremă dreaptă, Mişcarea pentru Ungaria- Jobbik, sprijină organizarea unui amplu miting în jurul stadionului „Ferenc Puskas” din Budapesta pe întreaga durată a partidei de fotbal dintre Ungaria şi România, programat vineri, 22 martie.

Meciul va avea loc cu porţile închise după o decizie FIFA de a pedepsi echipa gazdă pentru scandările antisemite de la partida Ungaria-Israel.

„Mulţi mă întreabă care este situaţia în jurul meciului cu porţile închise dintre Ungaria şi România. Eu le transmit pe această cale că, în data de 22 martie, vor avea ocazia să facă galerie în jurul stadionului Puskas, în cadrul unui miting autorizat pe cale oficială. Mitingul nu este organizat de Jobbik, ci de comunitatea suporterilor echipei naţionale. Jobbik va susţine această acţiune, însă persoanele care vor veni la miting vor avea asupra lor nu steagurile partidului nostru, ci steagurile Ungariei şi nu puţine. La miting se va proiecta partida de fotbal şi vom beneficia de sisteme de amplificare, astfel încât atmosfera din afara stadionului să se facă auzită şi pe teren, nu doar pentru jucătorii noştri, cât mai ales pentru cei români. Meciul a căpătat o actualitate aparte prin tema steagurilor secuieşti şi a autonomiei secuilor. Astfel, nu doar iubitorii fotbalului îşi au locul la acest miting, ci şi fiecare maghiar în parte. Eu voi fi acolo, vino şi tu”, scrie preşedintele Jobbik, Vona Gabor, pe pagina sa de Facebook. 

×