x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mitt Romney se retrage din viaţa politică dacă nu va fi ales preşedinte al SUA

Mitt Romney se retrage din viaţa politică dacă nu va fi ales preşedinte al SUA

19 Oct 2012   •   09:11
Mitt Romney se retrage din viaţa politică dacă nu va fi ales preşedinte al SUA
Sursa foto: STAN HONDA/AFP

Mitt Romney se va retrage din viaţa politică în cazul în care nu va fi ales președinte al Statelor Unite, a declarat chiar soția candidatului republican într-un interviu pentru emisiunea "The View" a postului ABC, relatează AFP.

Ann Romney a declarat că dacă nu soțul său nu va câștiga alegerile de pe 6 noiembrie, cuplul se va retrage din viaţa publică.

"Absolut. El nu va candida din nou şi nici eu", a declarat Ann Romney când prezentatorul a întrebat-o dacă o înfrângere în alegerile prezidenţiale ar însemna sfârşitul carierei politice a soţului ei. Ann Romney a declarat că i-a fost dificil să îl lase pe soţul ei să îşi încerce norocul a doua oară, după eşecul înregistrat în alegerile prezidenţiale din 2008.

"Este o perioadă dificilă", a declarat ea despre presiunea din cadrul campaniei electorale şi publicitatea negativă afişată de ambele tabere. "Nu mi-ar plăcea să trăiesc aceste lucruri din nou. A fost o decizie foarte dură pentru mine să îl las să revină", a adăugat ea. "Dar am sismţit că soţul meu poate oferi ceva unic americanilor", a subliniat soţia candidatului republican.

Ann Romney, care este implicată în campanie alături de soţul său de mai multe luni, a declarat că nu se mai uită la televizor, mai ales atunci când se află într-un stat disputat ca Ohio (nord) sau Virginia (est), în care sunt difuzate spoturi de campanie din abundenţă. În plus, ea şi-a reafirmat poziţia împotriva avortului, un subiect faţă de care poziţia soţului ei a evoluat în ultimii ani.

"Vestea bună este că nu eu candidez la preşedinţie şi nu trebuie să spun ceea ce simt, dar sunt pentru viaţă ("pro-life"). Sunt fericită să pot spune acest lucru", a declarat ea.

Ann Romney a explicat că soţul său vrea să le lase pe femei să aleagă ("pro-choice") pe când era guvernator al statului Massachusetts (nord-est), dar că poziţia lui a evoluat după ce a meditat la utilizarea embrionilor în cadrul cercetării asupra celulelor de suşă. În prezent Mitt Romney se opune avortului, cu excepţia cazurilor de viol, incest sau când viaţa mamei se află în pericol.

×