x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mitul frumuseţii naturale, DISTRUS. Ce dezvăluie dosarele medicale ale actriţei Marilyn Monroe

Mitul frumuseţii naturale, DISTRUS. Ce dezvăluie dosarele medicale ale actriţei Marilyn Monroe

09 Oct 2013   •   13:31
Mitul frumuseţii naturale, DISTRUS. Ce dezvăluie dosarele medicale ale actriţei Marilyn Monroe

Dosarele medicale al actriței Marilyn Monroe vor fi scoase la licitaţie în luna noiembrie, în cadrul unei licitații în Beverly Hills, a anunțat casa de licitații Julien's. Documentele conțin câteva radiografii ale feței vedetei și rapoarte medicale cu detalii despre operațiile pe care le-a făcut.

"Zvonurile despre operațiile de chirurgie estetică suferite de Marilyn Monroe continuă să fascineze publicul și rămân înconjurate de "mister", arată Julien's într-un comunicat, citat de AFP. Dosarele "aduc clarificări asupra procedurilor și dau noi amănunte despre operațiile care trebuia să o transforme (pe Marilyn Monroe) într-o perioadă în care chirurgia estetică nu era o practică obișnuită", adaugă casa de licitații.

În dosare se arată că Marilyn Monroe și-a modificat bărbia și extremitatea nasului în 1950, când avea 24 de ani, dar și că a avut o sarcină extrauterină, în 1957, la New York. Ultimul raport este datat 7 iunie 1962, cu două luni înainte de moartea actriței. Este vorba despre o căzătură acasă, în urma căreia i s-a umflat și fracturat ușor nasul.

Casa de licitaţii se aşteaptă ca dosarele medicale să fie cumpărate cu o sumă cuprinsă între 15.000 şi 30.000 de dolari.

"Nimeni nu stia cu exactitate ca Marilyn Monroe a suferit operatii estetice. Era doar o speculaţie. Toata lumea e convinsa ca era o frumusete naturala incat nu voia sa credea ca a avut operatii" a declarat Martin Nolan, directorul casei Julien's Auctions.

Licitația va avea loc pe 10 noiembrie, în cadrul unei vânzări de obiecte personale și amintiri rămase de la staruri hollywoodiene, încheie AFP.

Marilyn Monroe a murit pe 5 august 1962, la varsta de 36 de ani, iar autoritatile au afirmat la acea vreme ca decesul ei a fost cauzat de o supradoza de medicamente.

×