x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moartea domnului Lăzărescu în variantă britanică. Un englez beat a zăcut pe un coridor de spital până a murit.

Moartea domnului Lăzărescu în variantă britanică. Un englez beat a zăcut pe un coridor de spital până a murit.

08 Iun 2011   •   17:19
Moartea domnului Lăzărescu în variantă britanică. Un englez beat a zăcut pe un coridor de spital până a murit.

Opinia publica din Marea Britanie este indignata dupa ce cotidianul Daily Mail a publicat cazul unui cetatean britanic lasat sa moara cu zile intr-un spital din Manchester. Peter Thompson (41 de ani) a ajuns la spital dupa ce consumase alccol si droguri, prabusindu-se langa salonul de primiri urgente. Crezandu-l beat, cadrele medicale nu au catadicsit sa-l consulte, britanicul zacand zece ore pana ca medicii sa-si dea seama ca era de fapt mort.

Imaginile camerelor de supraveghere, intrate in posesia ziaristilor de la Daily Mail, surprind, cronologic, momentul in care Thompson intra in spital si cel consumat dupa aproape zece ore, cand se constata ca pacientul era deja mort.

Incidentul s-a produs in aprilie 2010, provocand o adevarata revolta la adresa sistemului medical din Marea Britanie, mai ales ca un medic legist s-a pronuntat in acest caz. “Pacientul putea fi, fara indoiala, salvat, daca era consultat in momentul in care a ajuns la spital', a sunat verdictul, urmat de deschiderea unei anchete disciplinare impotriva personalului medical care se afla in acea noapte de garda.

“Este inuman si de neinteles cum se poate intampla asa ceva pe un coridor de spital in secolul 21. Si nu intr-o tara din lumea a treia, ci in Marea Britanie. Nu voi ierta niciodata nepasarea acestor animale', a declarat Rene Thompson, mama lui Peter, tatal unei fete, Carly, acum in varsta de 23 de ani.

×
Subiecte în articol: deces spital Marea Britanie neglijenta