x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moartea numărului 2 din Al-Qaida, confirmată cu o zi înaintea comemorării atentatelor din 11 septembrie (VIDEO)

Moartea numărului 2 din Al-Qaida, confirmată cu o zi înaintea comemorării atentatelor din 11 septembrie (VIDEO)

11 Sep 2012   •   08:31
Moartea numărului 2 din Al-Qaida, confirmată cu o zi înaintea comemorării atentatelor din 11 septembrie (VIDEO)

Liderul Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, a difuzat ieri, cu o zi inaintea comemorarii atentatelor din 11 septembrie 2001, un material video care confirma moartea adjunctului sau, Abu Yahya al-Libi, relateaza AFP. Acesta a fost ucis in luna iunie, in Pakistan, potrivit centrelor de supraveghere a site-urilor islamiste.

"Cu martiriul seicului Abu Yahya, Allah sa aiba mila de el, oamenii se vor aduna in numar si mai mare in jurul scrierilor si mesajului sau, daca vrea Domnul", afirma, in inregistrare, al-Zawahiri, in prima sa aparitie din ultimele trei luni.

Zawahiri nu face nicio referire la atentatele din 11 septembrie 2001, dar il acuza pe presedintele american Barack Obama ca este un "mincinos".

Intitulat "Leul cunoasterii si jihadului: Martiriul seicului Abu Yahya al-Libi", materialul video este cel de-al 13-lea mesaj al lui Zawahiri de la inceputul anului.

Luni, numarul doi al organizatiei Al-Qaida in Yemen, sauditul Said Ali al-Shehri, a fost ucis intr-o operatiune a armatei in estul tarii, potrivit Ministerului yemenit al Apararii.

×