x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mohamed ElBaradei a fost numit prim-ministru al Egiptului

Mohamed ElBaradei a fost numit prim-ministru al Egiptului

06 Iul 2013   •   21:30
Mohamed ElBaradei a fost numit prim-ministru al Egiptului
Sursa foto: EPA

Mohamed ElBaradei, fost director al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), a fost numit sâmbătă prim-ministru al Egiptului, a anunţat mişcarea Tamarrod, la originea revoltei care a dus la înlăturarea de la putere a preşedintelui islamist Mohamed Morsi.

O sursă militară a precizat pentru AFP că ElBaradei va depune jurământul în funcţia de prim-ministru în cursul serii. Agenţia Mena a informat la rândul său că ElBaradei l-a întâlnit sâmbătă pe preşedintele interimar Adly Mansour.

Mohammed ElBaradei, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, în 2005, pentru activitatea sa în cadrul AIEA, a revenit în Egipt, în 2010, pentru a se opune regimului Mubarak, susţinând activ revolta împotriva acestuia în ianuarie-februarie 2011.

ElBaradei (71 de ani) a fost mandatat de principala coaliţie a opoziţiei, Frontul Salvării Naţionale (FSN), şi de grupurile de tineret care au condus protestele anti-Morsi să negocieze cu forţele armate şi a fost prezent atunci când comandantul acestora din urmă, generalul Abdel Fattah al-Sisi, a anunţat miercuri preluarea puterii în Egipt de către armată. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: mohamed elbaradei Egipt