x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moldova a oferit României acces la baza de date a populaţiei

Moldova a oferit României acces la baza de date a populaţiei

de Corina Andriuta    |    16 Iul 2010   •   00:00

Moldova a oferit României acces la baza de date a Registrului de Stat al Populaţiei, anunţă un comunicat al Ministerului Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor din Moldova.



Accesul la baza de date a cetăţenilor Republicii Moldova este deschis pentru reprezentanţii Consulatelor României de la Cahul şi Bălţi, pentru a verifica veridicitatea documentelor persoanelor care doresc să obţină permise în cadrul Convenţiei de mic trafic de frontieră.

Autorităţile de peste Prut, informează newsmoldova.ru, consideră că accesul la baza de date a cetăţenilor în această cauză, pentru un stat străin, va grăbi procedura de verificare a datelor de către autorităţile din România

Anterior, această verificare se putea face numai în baza ununui demers oficial şi numai în baza unor criterii stricte, conform practicilor internaţionale privind protecţia datelor personale ale cetăţenilor.

Ministrul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor, Alexandru Oleinic, nu a comentat în ce măsură este legală decizia luată  şi care este nivelul de protecţie al datelor personale ale cetăţenilor Moldovei.

×
Subiecte în articol: externe