x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moldova / Cadoul opoziţiei pentru Voronin: Abecedarul limbii române, istoria românilor, o armă de vânătoare, o undiţă şi o carte „Что делать?”

Moldova / Cadoul opoziţiei pentru Voronin: Abecedarul limbii române, istoria românilor, o armă de vânătoare, o undiţă şi o carte „Что делать?”

25 Mai 2009   •   00:00
Moldova / Cadoul opoziţiei pentru Voronin: Abecedarul limbii române, istoria românilor, o armă de vânătoare, o undiţă şi o carte „Что делать?”
Sursa foto: /unimedia.md

O carte de istoria românilor, una de limbă şi literatură română, Abecedarul, o armă de vânătoare, o undiţă şi o carte „Что делать?”. Acestea sunt cadourile, pe care liderii opoziţiei le-ar oferi preşedintelui în exerciţiu Vladimir Voronin de ziua lui de naştere, care împlineşte azi 68 de ani.



Conform unui sondaj  Unimedia.md, fostul preşedinte este posibil să primească următoarele cadouri:

Vlad Filat, preşedinte PLDM: „I-aş face cadou o carte de istoria românilor şi, de asemenea, o carte de limbă şi literatură română, ca pe viitor, când o să se exprime, să o facă coerent şi corect”.

Serafim Urechean, preşedinte AMN: “Îi doresc lui Voronin sănătate, noroc şi să ducă lucrurile în ţară în aşa mod, încât oamenii să-i zică mulţumesc, dar să nu-l scuipe. Atunci când înjoseşte copii străini, să nu uite că are şi el copii. Să se dea într-o parte şi să-şi construiască viaţa liniştit. Cât despre cadou, dacă ar accepta propunerile mele, atunci i-aş face cadou o arma de vănătoare şi o undiţă de  pescuit”.
 
Mihai Ghimpu, preşedinte PL: “Îi doresc sănătate. Succes nu pot să-i doresc, fiindcă ceea ce doreşte dumnealui în plan politic, se bate cap în cap cu politica noastră. I-aş dărui o carte „Что делать?””.

Vladimir Voronin s-a născut la 25 mai 1941 în satul Corjova, raionul Dubăsari. Voronin are studii în industria alimentară şi ştiinţe sociale. În anii 1989 şi 1990, Vladimir Voronin a ocupat funcţia de ministru al afacerilor interne al RSSM, iar în 1993 – Voronin este copreşedinte al Comitetului organizatoric al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, iar, un an mai tarziu, este ales prim-secretar al formaţiunii.

În martie 1998 a fost ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova, iar în 2001 PCRM câştigă alegerile. La 4 aprilie 2001, Vladimir Voronin este ales Preşedinte al Republicii Moldova, iar la 4 aprilie 2005 câştigă al doilea mandat de şef de stat. La momentul actual, Voronin este preşedinte în exerciţiu al Republicii Moldova, preşedinte al Parlamentului şi lider al Partidului Comuniştilor.

×
Subiecte în articol: externe presedinte voronin