x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moldova noastra, ravnita de Voronin

Moldova noastra, ravnita de Voronin

07 Iul 2004   •   00:00

Ziarul Comunistul de la Chisinau, publicatie in spatele careia se afla, potrivit mediilor de peste Prut, Partidul Comunist din Republica Moldova, pare a avea visuri de unire. Nu unire cu Romania, ci doar cu Moldova din stanga Prutului.

LAVINIA TUDORAN

Cel putin asa se intelege din ce a publicat ziarul citat cu ocazia comemorarii mortii lui Stefan cel Mare.

PROMISIUNEA. Potrivit cotidianului Jurnal de Chisinau, Comunistul a "compus" in editia de la 2 iulie, pe prima pagina, o poezie numita "Inchinare Marelui Voevod". Versurile au un mesaj clar: "In sfarsit, ca de prin visuri,/Mult iubita Ta Moldova,/Desi are rani si chinuri,/ Isi croieste-o viata noua./Ostenita, chinuita,/Si in doua scrijelata,/Dar ne-om stradui, Stefane,/Ca s-o intregim odata". Gazetarii de la Jurnal de Chisinau cred ca poezia contine o chemare camuflata de ocupare a unei parti a Romaniei. Pe pagina a doua a Comunistului exista un alt material, intitulat "Pentru o Moldova unica", care arata clar ca versurile nu au fost publicate din greseala.

CONDUCATORUL. Lucrurile sunt cu atat mai grave, cu cat insusi presedintele comunistilor de peste Prut si al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a declarat, tot la 2 iulie, ca statul pe care il conduce este "tara lui Stefan". "Cuvintele lui Voronin sunt batjocoritoare fata de memoria ilustrului voievod. Se zvoneste ca si conducerea Romaniei a fost socata de aceasta declaratie a presedintelui Republicii Moldova, precum si de chemarile din ziarul guvernamental Comunistul", comenteaza Jurnal de Chisinau.

×
Subiecte în articol: externe