x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moldova / Voronin mai are 7 zile ca să-l găsească pe Iuda

Moldova / Voronin mai are 7 zile ca să-l găsească pe Iuda

de Vitalie Calugareanu    |    13 Mai 2009   •   00:00

Parlamentul de la Chişinău, dominat de comunişti, va face prima tentativă de a alege noul preşedinte al Republicii Moldova la 20 mai.



Hotărârea a fost votată în această dimineaţă de către cei 60 de deputaţi comunişti, din totalul de 101. Comisia specială pentru alegerea preşedintelui va fi formată din şapte persoane, dintre care patru ar urma să fie din partea Partidului Comuniştilor şi trei din partea opoziţiei.

Pentru a putea alege şeful statului, comuniştii mai au nevoie de un vot. Liderii opoziţiei au declarat în repetate rânduri că nu vor oferi acest vot comuniştilor. Ieri însă, liderul PCRM Vladimir Voronin şi alţi deputaţi comunisti s-au declarat siguri că al 61-lea vot “va fi găsit” până pe 20 mai. Deocamdată nu se ştie pe cine vor înainta comuniştii la funcţia de şef de stat, dar presa vehiculează două nume - pe cel al fostului preşedinte al Parlamentului, Marian Lupu, şi al premierului în exercitiu, Zinaida Greceanîi. Legea stabileşte că în cazul în care şeful statului nu poate fi ales din două încercări, atunci Parlamentul este dizolvat şi sunt anunţate alegeri anticipate.

×
Subiecte în articol: externe