x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mollahul Omar, ucis în Pakistan.

Mollahul Omar, ucis în Pakistan.

23 Mai 2011   •   07:30
Mollahul Omar, ucis în Pakistan.

Liderul miscarii radicalilor talibani din Afganistan, Mollahul Omar, a fost ucis in Pakistan, transmite agentia Xinhua, citand un canal de televiziune privat.

Potrivit Agerpres, "Mollahul Omar a fost ucis pe drumul dintre orasul pakistanez Quetta si provincia Waziristanul de Nord" de la granita cu Afganistanul, a relatat canalul de televiziune Tolo, intr-un buletin de stiri, citand surse anonime din serviciile secrete afgane.

Nu sunt cunoscute alte detalii cu privire la modul in care a fost ucis ideologul talibanilor din Afganistan si de catre cine.

Un responsabil din serviciile de securitate afgane au confirmat pentru Xinhua eliminarea mollahului Omar, indicand ca acesta a fost ucis pe teritoriul Pakistanului vecin.

Un purtator de cuvant al talibanilor afgani a dezmintit moartea liderului lor suprem, Mollahul Mohamed Omar, in Pakistan, relateaza AFP. "Este pura propaganda. Este total imposibil", a declarat Zabihullah Mujahid.

Mollahul Omar a supravietuit pana acum de nenumarate ori vanatorii declansate impotriva sa de catre trupele americane din Afganistan, de la caderea regimului taliban in urma invaziei SUA pe teritoriul Afganistanului la sfarsitul anului 2001, pentru ca ii acordase adapost liderului retelei Al Qaida, Osama bin Laden, care a revendicat in numele organizatiei sale atentatele de la 11 septembrie 2001 impotriva Americii.

La inceputul lunii mai, dupa eliminarea lui Osama, oficiali americani si italieni declarasera ca urmatoarea tinta ar putea fi mollahul Omar.

×
Subiecte în articol: omar ucis afganistan osama mollahul xinhua