x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MORMINTE cu VAMPIRI, descoperite în Polonia. Creaturile, îngropate cu o lamă de coasă la gât! Dacă se trezeau, HÂRȘTI!

MORMINTE cu VAMPIRI, descoperite în Polonia. Creaturile, îngropate cu o lamă de coasă la gât! Dacă se trezeau, HÂRȘTI!

28 Noi 2014   •   09:12

Descoperire epocală în Polonia, un cimitir numai cu vampiri, datat de arheologi prin anii 1600 - 1700.  Detaliile și modul în care au fost construite și așezate mormintele, dovedeau că oamenii au încercat să facă tot posibilul pentru a se asigura că vampirii nu umblă pe străzile lor. Pentru aceasta, ei organizau rituri funerare speciale, pentru a preveni morții să revină la viață.

Șase schelete de vampiri, țintuite cu pietre mari, au fost descoperite într-un cimitir din Polonia, iar oamenii de știință spunand că obiectele găsite în morminte au fost folosite de oameni pentru a asigura că morții rămân morți.

Scheletele, depuse în morminte mari și neobișnuite prin construcția lor, au fost găsite cu lame de seceră fixate peste gâtul cadavrului. Explicația este că, în cazul în care vampirul ar reveni la viață, trebuie să își miște capul, iar lama de seceră i l-ar reteza. De asemenea scheletele aveau pietre uriașe blocate între maxilare. În cazul în care ar fi reușit să se ridice, n-ar fi putut să muște.

A treia și ultima cale de a împiedica vampirul să iasă din mormânt era cu ajutorul focului. În jurul coșciugului se făcea un mic lac de petrol, ulei sau material inflamabil, apoi pe capacul coșciugului erau puse diferite recipiente cu untură de balenă, pe post de lumânări, care ardeau foarte greu. Odată mișcate, acestea ar fi căzut și ar fi aprins petrolul, care l-ar fi făcut scrum pe vampir.

Conform cercetatorilor, această practică era un ritual tradițional pentru a alunga răul și că oamenii din perioada post-medievală nu au înțeles cum se răspândeau bolile. Explicația științifică ar fi că ăsta este modul în care au ales oamenii să reacționeze la epidemii și decese subite, dar, spune Dr. Lesley Gregoricka, de la Universitatea din Alabama de Sud, asta nu înseamnă că asemenea procedee nu pot fi explicate de supranatural - în acest caz, vampiri. Altfel, spune omul de știință, este un proces prea elaborat și conștiincios ca să fie opera unor idioți care nu știau ce fac.


×
Subiecte în articol: vampiri mormite Polonia morminte cu vampiri