x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova acuză Israelul de ''încălcare grosolană a suveranităţii'' Siriei, ce a fost ţinta unor lovituri aeriene israeliene

Moscova acuză Israelul de ''încălcare grosolană a suveranităţii'' Siriei, ce a fost ţinta unor lovituri aeriene israeliene

26 Dec 2018   •   19:00
Moscova acuză Israelul de ''încălcare grosolană a suveranităţii'' Siriei, ce a fost ţinta unor lovituri aeriene israeliene

Rusia a acuzat miercuri Israelul de ''încălcare grosolană a suveranităţii '' Siriei, al cărei teritoriu a fost vizat marţi, potrivit Damascului şi Moscovei, de lovituri aeriene ale forţelor israeliene, relatează AFP.

''Este vorba evident de o încălcare grosolană a suveranităţii Siriei'', a afirmat Ministerul rus de Externe într-un comunicat, exprimându-şi marea preocupare privind loviturile aeriene respective în legătură cu care Siria şi Israelul se acuză reciproc.

Potrivit media de stat siriene, aviaţia israeliană a bombardat marţi seara poziţii situate în apropiere de Damasc, în timp ce armata israeliană a afimat că s-a apărat împotriva unui tir antiaerian cu rachetă provenită din Siria.

La rândul său, ministerul rus a denunţat miercuri loviturile aeriene ''provocatoare'' ale forţelor aeriene israeliene acuzând statul evreu că a pus în pericol avioane de linie.

Atacul, întreprins, potrivit armatei ruse, survolând teritoriul libanez, ''s-a produs într-un moment în care două avioane de linie, care nu erau originare din Rusia, se pregăteau să aterizeze pe aeroporturile din Beirut (Liban) şi Damasc (Siria)'', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, într-un comunicat.

''Loviturile au fost din nou efectuate de către armata israeliană 'sub protecţia' unor avioane de linie'', a continuat diplomatul rus.

Potrivit Moscovei, aviaţia israeliană a utilizat 16 bombe în cursul acestor lovituri, dintre care 14 au fost distruse de către sistemele siriene de apărare antirachetă. Trei militari sirieni au fost răniţi în cursul bombardamentelor, potrivit sursei.

Relaţiile dintre Rusia, aliată a regimului sirian, şi Israel s-au complicat de la un incident din septembrie, când apărarea antiaeriană siriană a doborât din greşeală un avion rus încercând să intercepteze rachete israeliene.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Rusia