x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova AVERTIZEAZĂ: Rachetele ruseşti pot depăşi, dacă este necesar, sistemul antibalistic american!

Moscova AVERTIZEAZĂ: Rachetele ruseşti pot depăşi, dacă este necesar, sistemul antibalistic american!

07 Noi 2014   •   14:16
Moscova AVERTIZEAZĂ: Rachetele ruseşti pot depăşi, dacă este necesar, sistemul antibalistic american!

Franţ Klinţevici, vicepreşedintele facţiunii Rusia Unită, ce deţine majoritatea constituţională în Duma de Stat, a declarat că rachetele ruseşti pot depăşi chiar şi sistemul de apărare antirachetă american modernizat, însă Rusia nu doreşte escaladarea tensiunilor, generate de americani prin amplasarea de elemente ale sistemului său de apărare antirachetă în apropierea frontierelor Rusiei, un sistem capabil să îndeplinească atât funcţii defensive, cât şi ofensive, relatează Ria Novosti, citată de Agerpres.

Agenţia americană pentru apărare antirachetă (MDA, Missile Defense Agency) a confirmat vineri testarea cu succes a unui interceptor tip SM3 Block I B, de tipul interceptorilor care vor fi amplasaţi la Bază Militară Deveselu, distrugând simultan două rachete de croazieră şi o rachetă balistică în largul coastelor Hawaii.

'Din perspectiva unui conflict global, vom depăşi fără îndoială sistemul antibalistic american, avem destule forţe şi mijloace pentru depăşirea sistemului antirachetă, în special arme de înaltă precizie, rachete de croazieră terestre şi maritime, care depăşesc fără probleme chiar şi noul sistem modernizat'antirachetă, a declarat Klinţevici, membru în Comisia pentru Apărare a Dumei.

Apropierea acestei infrastructuri militare de graniţele Federaţiei Ruse suscită însă îngrijorarea Moscovei, deoarece 'rachete respective ar putea fi orientate spre alte ţinte: deşi sunt sisteme defensive, ele pot fi folosite şi ca mijloace de atac', a afirmat parlamentarul rus. Potrivit acestuia, acum nimeni nu mai are îndoieli sau iluzii că sistemul antibalistic desfăşurat de SUA a vizat de la început Rusia şi nu o presupusă ameninţare cu rachete iraniană.

'Dar ei (americanii) au întârziat cu sistemul antibalistic, pentru că noi suntem capabili să-l depăşim', a declarat Klinţevici, în opinia căruia poziţia distructivă promovată de SUA faţă de Rusia subminează situaţia militaro-politică în lume şi este dezavantajoasă pentru toţi.

'Noi nu vrem nimic, dar e mai bine ca nimeni să nu se lege de noi. Suntem pregătiţi să ne apărăm, să apărăm teritoriul nostru, cetăţenii Federaţiei Ruse şi trebuie ca toţi să înţeleagă aceasta în mod clar', a concluzionat reprezentantul partidului de guvernământ din Rusia.

×