x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova: Decizia blocării conturilor Russia Today în Marea Britanie are legătură cu BBC

Moscova: Decizia blocării conturilor Russia Today în Marea Britanie are legătură cu BBC

21 Oct 2016   •   23:05
Moscova: Decizia blocării conturilor Russia Today în Marea Britanie are legătură cu BBC
Sursa foto: kremlin.ru

Decizia unei bănci britanice de a suspenda serviciile oferite postului televiziunii ruse susţinute de Kremlin Russia Today (RT) are legătură clară cu BBC, a declarat vineri o purtătoare de cuvânt a Ministerului rus de Externe, la câteva zile după ce Rusia a avertizat că ar putea recurge la represalii, relatează Reuters.
   
RT a anunţat luni că NatWest, deţinută de grupul Royal Bank of Scotland (RBS), îşi retrage serviciile bancare oferite filialei canalului rus în Marea Britanie. RT şi diplomaţi ruşi au acuzat banca de atac asupra libertăţii de exprimare.
   
Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a ministerului, a declarat reporterilor marţi că Moscova ar putea recurge la represalii dacă este necesar, ceea ce a condus la speculaţii că o organizaţie media britanică ce operează în Rusia ar putea întâmpina probleme.
   
Postul RT a fost sancţionat anterior de Oficiul britanic pentru Comunicaţii (Ofcom), pentru informaţii părtinitoare. Acestea includ afirmaţii că BBC "a pus în scenă" un atac cu arme chimice pentru un buletin de ştiri privind Siria.

Într-o postare vineri pe social media, Zaharova a scris că scandalul "începe să miroasă de la o poştă" a BBC, subliniind că serviciul rus al corporaţiei britanice de radioteleviziune a efectuat o anchetă "goală" în legătură cu activităţile RT în Marea Britanie.
   
"Îmi lasă un gust amar", a scris ea şi "a urat serviciului BBC în limba rusă noroc. Ei vor avea nevoie de el acum, pentru că scormonind pentru a descoperi diferite chestii poate fi o afacere amuzantă şi imprevizibilă", adaugă purtătoarea de cuvânt.

Trei senatori pro-Kremlin din camera superioară a parlamentului de la Moscova au cerut deja autorităţilor ruse să răspundă închizând conturile bancare ale BBC în Rusia, a anunţat luni agenţia de presă RIA.
   
RBS, care este deţinută de statul britanic, a declarat că revizuieşte situaţia şi va contacta RT pentru a discuta în continuare problema, adaugă Reuters.

Sursa: AGERPRES

×