x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova inaugurează tehnologia contra COVID-19

Moscova inaugurează tehnologia contra COVID-19

17 Mar 2020   •   22:10
Moscova inaugurează tehnologia contra COVID-19

Rusia a anunţat astăzi lansarea unor tehnologii pentru lupta contra coronavirusului, de la telemedicină, la supravegherea supermarketurilor şi a reţelelor de socializare pentru a contracara ştirile false, relatează France Presse.

Aceste anunţuri au fost făcute de înalţi responsabili ruşi în cursul unei vizite a lideului de la Kremlin, Vladimir Putin (foto), la noul centru de informare asupra coronavirusului din Moscova, care dispune de resurse tehnologice precum camere de supraveghere şi reţele informatice.

În afară de informarea cetăţenilor, acest centru trebuie să lupte împotriva dezinformării şi a zvonurilor pe internet în legătură cu coronavirusul, cu ajutorul „inteligenţei artificiale şi a reţelelor neuronale antrenate special în analiză semantică”, susține vicepremierul rus, Dmitri Cernâşenko.

Potrivit primarului Moscovei, Serghei Sobianin, centrul dispune de o bază de date conţinând contactele şi legăturile de lucru ale 95% dintre persoanele care au călătorit în ţările cele mai afectate de epidemie.

Putin a afirmat că situaţia epidemiologică este sub control în Rusia, unde până acum au fost înregistrate 114 cazuri de contaminări cu noul coronavirus, fără vreun deces, conform cifrelor oficiale.

×
Subiecte în articol: Rusia coronavirus