x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova intenţionează să simplifice accesul la cetăţenia rusă pentru toţi locuitorii Ucrainei (Putin)

Moscova intenţionează să simplifice accesul la cetăţenia rusă pentru toţi locuitorii Ucrainei (Putin)

27 Apr 2019   •   18:30
Moscova intenţionează să simplifice accesul la cetăţenia rusă pentru toţi locuitorii Ucrainei (Putin)

Rusia intenţionează să simplifice procedura de acordare a cetăţeniei ruse pentru toţi ucrainenii, nu doar pentru locuitorii din Lugansk şi Doneţk, a indicat sâmbătă preşedintele Vladimir Putin, într-o conferinţă de presă la Beijing, transmite AFP.

'Ne gândim să acordăm cetăţenia într-o manieră simplificată tuturor cetăţenilor Ucrainei, nu doar rezidenţilor republicilor Lugansk şi Doneţk', a afirmat Putin, făcând referire la cele două republici separatiste din estul Ucrainei, nerecunoscute de comunitatea internaţională.

Moscova a simplificat miercuri acordarea cetăţeniei ruse locuitorilor din regiunile separatiste din Ucraina, o decizie denunţată de Kiev şi de mai multe state occidentale, care văd în ea o atingere adusă suveranităţii Ucrainei.

Joi, într-o conferinţă de presă după summitul de la Vladivostok cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, preşedintele rus a apărat această decizie.

'Este ciudat că această decizie provoacă reacţii negative. Polonia emite astfel de paşapoarte pentru polonezi, România pentru români, Ungaria pentru unguri. Cu ce sunt mai răi ruşii decât polonezii, românii sau ungurii?', s-a întrebat Putin.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Rusia cetatenie rusa ucraina Vladimir Putin