x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova se jura ca nu e adevarat si striga "dezinformare"!

Moscova se jura ca nu e adevarat si striga "dezinformare"!

14 Feb 2018   •   12:10
Moscova se jura ca nu e adevarat si striga "dezinformare"!

Autorităţile ruse au calificat drept o 'dezinformare clasică' informaţiile de presă despre 'sute de ruşi' ucişi în luptele din Siria, scrie agenţia RIA Novosti, citand surse din cadrul Ministerului de Externe rus.

 

Nuantand, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a admis posibilitatea ca persoane cu cetatenie rusa sa fi fost ucise în Siria, dar a specificat că aceştia nu au nicio legătură cu forţele ruse care acţionează în aceasta tara. Presa occidentala a relatat ca mercenari ruşi, trimişi prin firme specializate si care luptă alături de forţele pro-regim în Siria, ar fi suferit pierderi grele după ce coaliţia internaţională condusă de SUA a lansat atacuri aeriene asupra unor forţe loiale regimului sirian la 7 februarie, 'în legitimă apărare', în provincia Deir al-Zor în Siria.

Loviturile au venit după ce forţele proguvernamentale siriene "au declanşat un atac neprovocat" asupra unuia dintre cartierele generale ale Forţelor Democratice Siriene (FDS, sprijinite de Washington). Imediat după raid, agenţiile de presă au anuntat ca 100 de membri ai forţelor pro-regim au fost ucisi si ca in respectivele bombardamente si-ar fi pierdut viata 200 de mercenari ruşi.

Venind cu detalii, cotidianul Kommersant scria miercuri că mercenarii ruşi au fost atacati în timp ce încercau să puna mana pe o rafinarie de petrol. Citand surse militare anonime, ziarul operatiunea nu primise aprobarea comandamentului rusesc din Siria, considerand actiunea drept o 'iniţiativă periculoasă'.

Aceiasi interlocuitori ai Kommersant, au afiramt ca operaţiunea s-a desfăşurat din ordinul 'unor importanţi oameni de afaceri din zonă care îl sprijină pe preşedintele Bashar al-Assad'. Detaşamentul detaşat în Siria al companiei militare private ruseşti "Wagner" numără aproximativ 600 de persoane, dintre care majoritatea sunt vorbitori de rusă. Totusi, sursele Kommersant estimează pierderile în rândul mercenarilor ruşi la 11 persoane. Ministerul Apărării rus a refuzat sa abordeze subiectul. AGERPRES

×