x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova: SUA se joacă cu focul impunând noi sancțiuni

Moscova: SUA se joacă cu focul impunând noi sancțiuni

21 Sep 2018   •   13:40
Moscova: SUA se joacă cu focul impunând noi sancțiuni

Rusia a calificat vineri ca fiind o măsură greşită impunerea unui nou val de sancţiuni de către SUA, afirmând că obiceiul Washingtonului de a folosi sancţiuni împotriva Moscovei riscă să submineze stabilitatea globală şi face parte dintr-un joc periculos, relatează Reuters şi AFP. 

Administraţia Trump a impus joi sancţiuni armatei chineze pentru că a cumpărat avioane de luptă şi sisteme de rachete din Rusia, încălcând sancţiunile americane impuse Moscovei pentru presupusul amestec în alegerile din SUA, din 2016. 

De asemenea, administraţia americană a inclus pe lista neagră 33 de persoane şi entităţi asociate cu armata şi cu serviciile de informaţii din Rusia. 

Ministrul de externe adjunct rus, Serghei Riabkov, a declarat că impunerea de sancţiuni Rusiei a devenit un sport naţional al SUA, menţionând că ultimul val de restricţii este cel de-al 60-lea din 2011. 

"Fiecare nouă rundă de sancţiuni dovedeşte lipsa completă de succes a inamicului nostru în a exercita presiuni asupra Rusiei (...)'', a declarat Riabkov, potrivit unui comunicat, precizând că Washingtonul nu va reuşi niciodată să impună condiţiile sale Moscovei. 

"Nu ar fi rău dacă îşi amintesc conceptul de stabilitate globală pe care o subminează nechibzuit agitând tensiunile în relaţiile Rusia-SUA. A te juca cu focul este stupid şi poate deveni periculos'', a concluzionat el. 

Statele Unite au impus joi sancţiuni împotriva Departamentului de Dezvoltare a Echipamentelor (EDD), agenţia militară chineză care supervizează tehnologia de apărare, notează Reuters.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Moscova sua sanctiuni