x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moştenitoarea L’Oreal l-a finanţat pe Sarkozy

Moştenitoarea L’Oreal l-a finanţat pe Sarkozy

de Sînziana Stancu    |    31 Aug 2011   •   21:00
Moştenitoarea L’Oreal l-a finanţat pe Sarkozy

Un judecator care s-a ocupat pentru un timp de 'afacerea Bettencourt', un mare scandal politico-financiar izbucnit in Franta, cu ramificatii pana la Elysee, in care rolul principal il are mostenitoarea 'imperiului' cosmetic L’Oreal, Li­lianne Bettencourt, a dezvaluit ca, in 2007, inainte de alegerile prezidentiale, actualul presedinte francez, Nicolas Sarkozy, a fost vazut de catre un martor primind bani de la miliardara octogenara. Dezvaluiri apar in cartea 'Sarko m’a tuer', de Gerard Davet si Fabrice Lhomme.

Judecatoarea Isabelle Prevost-Desprez a afirmat ca a fost 'frapata' de 'spaima martorilor' pe care i-a audiat, scriu publicatiile L’Express si Liberation. 'Infirmiera Lilianei Bettencourt i-a marturisit grefierei mele, dupa ce eu o audiasem: «Am vazut cand ii dadea banii lui Sarkozy, dar nu am putut sa declar asta in procesul-verbal»', a precizat magistratul, vicepresedinte al Tribunalului din Nanterre (vestul Parisului). Intrebata de catre ziaristi, Presedintia franceza a refuzat sa faca vreun comentariu.

Judecatoarea mai dezvaluie ca, in octombrie 2010, a fost nevoita sa renunte la caz, dupa ce audiase si inregistrari-pirat ale conversatiilor intre mi­liardara octogenara si anturajul ei, in care se regasea si puterea politica. Motivul oficial a fost un conflict notoriu intre ea si procurorul din Nanterre, Philippe Courroye, despre care toata lumea stie ca este un apropiat al lui Sarkozy.

×
Subiecte în articol: externe