x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Muammar Kadhafi se află în continuare în Libia, susţine directorul televiziunii Arrai

Muammar Kadhafi se află în continuare în Libia, susţine directorul televiziunii Arrai

de Mediafax    |    07 Sep 2011   •   11:06

Fostul lider libian Muammar Kadhafi si fiul sau Seif al-Islam se afla in continuare in Libia si au un "moral foarte bun", a afirmat miercuri Michane al Joubouri, directorul televiziunii Arrai, singura institutie de presa care pastreaza contactul cu ei, relateaza AFP.

"Pot sa va spun ca am vorbit cu Kadhafi foarte recent. Este in Libia, are moralul foarte bun, se simte puternic, nu ii este teama si spera sa moara in lupta impotriva ocupantilor", a afirmat acest fost deputat sunnit irakian.
"Fiul lui Seif al-Islam este si el in aceeasi stare de spirit", a adaugat el.

Intrebat despre mijloacele de a intra in contact cu fostul Ghid al revolutiei libiene, el a raspuns: "Cand am nevoie sa ii vorbesc, ii trimit un mesaj sau el este cel care ma contacteaza cand vrea sa transmita un mesaj", a marturisit Joubouri, in varsta de 54 de ani, care a lansat postul de televiziune la Damasc in 2006.

Dupa ce rebelii au preluat controlul asupra Tripoli, fostul lider libian s-a exprimat de mai multe ori prin mesaje audio difuzate de televiziunea prin satelit Arrai.
La 1 septembrie, el a afirmat ca nu se va preda, declarandu-se pregatit pentru o batalie lunga impotriva rebelilor si a NATO chiar daca tara "arde".

Unul dintre fiii sai, Seif al-Islam, a ales, de asemenea, sa comunice prin intermediul Arrai. La 31 august el a facut apel la "rezistenta" in fata rebelilor si a afirmat ca tatal sau se simte bine.

×
Subiecte în articol: razboi gaddafi libia rebeli muammar arrai