x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Situatie dramatica in Europa: Explozia unei conducte ameninta livrarile de gaze

Situatie dramatica in Europa: Explozia unei conducte ameninta livrarile de gaze

12 Dec 2017   •   14:29
Situatie dramatica in Europa: Explozia unei conducte ameninta livrarile de gaze

Din cauza unei explozii care s-a produs la Baumgarten, cea mai mare statie de distributie a gazelor naturale din Austria, incident soldat cu morti si raniti, importurile de gaze in Europa au scazut dramatic, au anuntat companiile GEGH si AGGM Austrian Gas Greed Management. In acest context, ministrul italian al dezvoltarii economice si-a anuntat intentia de a declara situatie exceptionala.

 

Explozia a avut loc marti dimineata. Toate activitatile la statia de la Baumgarden au fost suspendate. De asemenea, a fost sistata furnizarea gazelor de tranzit (ele vin din Norvegia si Rusia) spre Italia, Slovania si Ungaria.

"In aceasta dimineata a avut loc un grav accident la statia de gaze naturale din Austria. Ca urmare, au aparut probleme legate de livrarea de carburanti in primul rand pe segmentul austriac, prin care trec gazele provenite din Rusia. Daca ar fi functiont gazoductul Transadriatic (TAP), nu am fi fost obligati sa instituim acum situatie exceptionala", a declarat ministrul italian al economiei, Carlo Calenda.

×