x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MUSONUL din INDIA continuă să facă RAVAGII: Sute de persoane au murit în urma ploilor şi a alunecărilor de teren (VIDEO+FOTO)

MUSONUL din INDIA continuă să facă RAVAGII: Sute de persoane au murit în urma ploilor şi a alunecărilor de teren (VIDEO+FOTO)

22 Iun 2013   •   08:54
MUSONUL din INDIA continuă să facă RAVAGII: Sute de persoane au murit în urma ploilor şi a alunecărilor de teren (VIDEO+FOTO)
Sursa foto: EPA

Ploile musonice şi alunecările de teren au provocat peste 550 de morţi în statul himalayan Uttarakhand, în nordul Indiei.  "556 de corpuri au fost reperate de armată (...) fie plutind pe apă, fie îngropate în noroi. Acest tip de catastrofă nu s-a mai produs niciodată în istoria Himalayei", a declarat Vijay Bahunuga, liderul guvernului din Uttarakhand.

Elicoptere şi mii de soldaţi au fost trimişi pentru a veni în ajutorul celor peste 50.000 de persoane izolate, la aproape o săptămână după sosirea unui muson precoce care a declanşat alunecări de teren şi inundaţii.

 "Sunt foarte multe persoane dispărute în întreg statul. Numărul de morţi ar putea creşte mult în următoarele zile", a declarat pentru AFP Yashpal Arya, ministrul statului înzestrat cu situaţiile de urgenţă, informează Mediafax.

Bahuguna a criticat serviciile meteorologice indiene (IMD), acuzându-le că nu au lansat alerta potrivită înainte de sosirea precoce a ploilor musonice. "Avertizarea IMD nu a fost suficient de clară", a a mai spus liderul guvernului din Uttarakhand.



×