x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mussolini, regina gafelor

Mussolini, regina gafelor

de Carmen Plesa    |    07 Apr 2011   •   19:55
Mussolini, regina gafelor
Sursa foto: Alberto Pizzoli/AFP/Mediafax

160210-afp-alberto-pizzoli-000-dv685822.jpgÎn timp ce câţiva deputaţi italieni au stârnit polemici în „Cizmă” zilele acestea, după ce au propus abolirea normei care interzice reconstituirea partidului fascist, nepoata dictatorului Benito Mussolini continuă să şocheze opinia publică.

Ultima care a căzut victimă Alessandrei Mussolini, membră a PdL (formaţiunea condusă de premierul Silvio Berlusconi), dar şi fostă actriţă şi iepuraş „Playboy”, a fost Carla Bruni, soţia preşedintelui francez Nicolas Sarkozy.

Italianca  a spus despre Carla că e un fel de rămăşiţă a stilului Mariei Antoaneta şi a criticat-o pentru că nu face nimic pentru ca Poliţia fran­ceză să nu mai tragă în refugiaţii africani pentru a-i împiedica să intre în Hexagon. Mussolini i-a sugerat Carlei să-i adăpostească în castelele pe care le deţine pe africanii care vin din Tunisia şi Libia. „Drăgălăşe­niile” adresate Primei Doamne a Franţei nu sunt însă ceva ieşit din comun pentru cariera politicianului italian.

În 2003, ca urmare a unei vizite în Israel a liderului Alianţei Naţionale, ocazie cu care acesta a denunţat fascismul drept „răul absolut”, Mussolini, care pe atunci era membră a acestei formaţiuni, a demisionat în semn de protest.

În martie 2005, Mussolini a fost oprită printr-o decizie dată de justiţie să participe la alegerile regionale, pentru că prezentase semnături de susţinere false. În semn de protest, nepoata Ducelui a făcut greva foamei.

În 2006, când a fost acuzată de un candidat la alegerile parlamentare din Italia că e fascistă, Mussolini i-a răspuns: „Mai bine fascistă decât homosexual ca tine!”. Nici românii nu au scăpat de „delicateţea” re­cu­noscută a nepoatei dictatorului ita­lian. În 2009, când doi români au fost arestaţi sub acuzaţia că au violat o ita­liancă, Mussolini a declarat că băr­baţii români nu ar trebui să aibă drep­tul de a circula liber prin Europa, de­oa­rece au „gena violului” în ADN. Tot ea a propus ca românii să fie castraţi chimic.

La momentul în care a făcut de­cla­ra­ţi­i­le, Mussolini era membră a Par­lamentului European.

×
Subiecte în articol: externe