x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe N-au timp de lacrimi: Japonezii îşi îngroapă sutele de morţi în "tranşee"!

N-au timp de lacrimi: Japonezii îşi îngroapă sutele de morţi în "tranşee"!

de Veronica Micu    |    22 Mar 2011   •   08:28
N-au timp de lacrimi: Japonezii îşi îngroapă sutele de morţi în "tranşee"!
Sursa foto: /Reuters

Demnitatea şi onoarea sunt două dintre cele mai importante atribute care caracterizează poporul japonez. Atribute zdruncinate însă de imaginile care au fost făcute publice astăzi de agenţiile de presă internaţionale. Tranşeele lungi care conţin bucăţi de placaj menite a separa sicriele cu victimele dezastrelor ce s-au abătut asupra Japoniei pe 11 martie seamană mai mult cu fundaţia unei clădiri decât cu un loc de veci.

Sute de japonezi ucişi de valul tsunami îşi vor dormi somnul veşnic în "tranşeele" săpate de voluntari în Higashi Matsushima.

Însă, scene similare vor avea loc peste tot în Japonia, în condiţiile în care cel mai recent bilanţ oficial a ajuns la 9.000 de morţi, în timp ce peste 12.000 de persoane sunt încă date dispărute, autorităţile anunţând că numărul morţilor ar putea creşte la 18.000.

Peste 350.000 de persoane se află, în continuare, în centre de evacuare din nordul şi estul ţării, multe dintre ele fără apă.

Totodata, o comisie guvernamentală se va reuni constant pentru a coordona agenţiile sociale şi a se asigura că refugiaţii primesc ajutorul de care au nevoie, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului japonez, Yukio Edano.

×
Subiecte în articol: cutremur japonia tsunami morti japonia