x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nadia are fan la Casa Albă

Nadia are fan la Casa Albă

de Irina Cristea    |    01 Oct 2009   •   00:00
Nadia are fan la Casa Albă

"M-aş putea face gimnastă" a gândit Michelle Obama privind la televizor exerciţiile perfecte executate de Nadia Comăneci la Olimpiada de la Montreal.



Actuala Primă Doamnă a Americii avea 12 ani în 1976, cu doar doi ani mai puţin decât micuţa gimnastă de care s-a simţit inspirată. "M-am gândit că pot face şi eu exerciţiile ei. Dar n-am reuşit niciodată. Aveam picioarele prea lungi", le-a povestit Michelle Obama reporterilor, cu ocazia participării la şedinţa Comitelului Internaţional Olimpic, care are loc la Copenhaga.
Prima Doamnă a SUA face lobby pentru ca oraşul său natal, Chicago să devină gazda Jocurilor Olimpice din 2016. din delegaţia americană fac parte şi Nadia şi soţul ei, Bart Conner.

Michelle Obama şi-a mărturist admiraţia faţă de alţi doi mari sportivi: gimnasta Olga Korbut şi atletul Carl Lewis. Despre Lewis ea a spus că "era uimitor să îl văd doborând record după record".

PASIUNEA PENTRU SPORT
Pasiunea pentru sport era la ordinea zilei în familia lui Michelle, unde tatăl urmărea absolut orice sport iar mama, Marian Robinson, s-a ţinut de antrenamente până a devenit, în urmă cu cinci ani, concurentă la Olimpiada Veteranilor.

Michelle şi Barack Obama vor încerca să-i convingă pe membrii CIO că Chicago va fi o gazdă mai potrivită pentru JO 2016 decât oraşele concurente - Rio, Madrid sau Tokyo. Demers care o încântă pe Michelle, deşi recunoaşte că nu şi-ar fi imaginat vreodată în această postură.

×
Subiecte în articol: externe