x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Naţionaliştii sârbi, prietenii lui Gaddafi pe Facebook

Naţionaliştii sârbi, prietenii lui Gaddafi pe Facebook

05 Apr 2011   •   21:08
Naţionaliştii sârbi, prietenii lui Gaddafi pe Facebook

159892-bombing.jpgLa cinci ani după ce Slobodan Milosevici a murit în timpul procesului în care fostul lider de la Belgrad era judecat pentru genocid, naţionaliştii sârbi şi-au găsit un nou idol, în persoana dictatorului libian Muammar Gaddafi.

Un grup constituit pentru sprijinerea lui Gaddafi a dat marţi, pe site-ul de socializare Facebook, nu mai puţin de 66.000 de “like”-uri liderului de la Tripoli, ceea ce reflectă ura profundă a sârbilor împotriva Occidentului, acutizată de bombardamentele NATO din 1999, dar şi de pierderea cotrolului Belgradului asupra provinciei Kosovo.

“Aceiaşi agresori care ne-au ucis pe noi se îndreaptă acum împotriva libienilor”, a sunat unul dintre mesajele unui membru al oranizaţiei Nasi, afiliată unui grup din Rusia cu acelaşi nume, care sprijină o campanie media pro-Gaddafi.

De asemenea, naţionaliştii sârbi au împânzit capitala Belgrad cu afişe înfăţişându-l pe Gaddafi, au înmânat pliante şi au chemat la proteste la adresa bombardamentelor NATO, asaemănătoare celor care au vizat Serbia timp de 78 de zile, în urmă cu 12 ani.

×
Subiecte în articol: serbia belgrad nationalism muammar gaddafi