x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe NATO a capturat unul dintre cei mai importanti lideri ai reţelei talibane Haqqani

NATO a capturat unul dintre cei mai importanti lideri ai reţelei talibane Haqqani

01 Oct 2011   •   13:54

Haji Mali Khan, unchiul liderului retelei Sirajuddin Haqqani, a fost arestat in sud-estul Afganistanului, in cadrul unei operatiuni comune a fortelor afgane si coalitiei internationale, potrivit unui comunicat al Fortei Internationale de Asistenta pentru Securitate (ISAF) a NATO, comandata de americani.

Reteaua Haqqani, fondata de Jalaluddin Haqqani, fost mujahedin si erou al rezistentei antisovietice din anii '80, aliat ulterior cu talibanii, este gruparea de insurgenti cea mai activa si mai temuta de fortele internationale din Afganistan.

Batranul Jalaluddin, membru al Consiliului suprem al talibanilor condus de mollahul Mohammad Omar, a predat comandamentul operational al retelei fiului sau Sirajuddin Haqqani. Cadrele gruparii actioneaza de la bazele lor din zonele tribale pakistaneze, situate la frontiera cu Afganistanul.

Haji Mali Khan era unul dintre membrii cei mai importanti ai retelei Haqqani, precizeaza ISAF, care il descrie in acelasi comunicat drept "liderul Haqqani in Afganistan".

×