x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe NATO anunţă întărirea apărării în Europa de Est

NATO anunţă întărirea apărării în Europa de Est

de Agerpres    |    16 Apr 2014   •   14:52
NATO anunţă întărirea apărării în Europa de Est

NATO a anunţat miercuri o întărire a măsurilor de apărare aeriană, maritimă şi terestră în ţările Europei de Est, precum ţările baltice şi Polonia, în reacţie la criza din Ucraina.

"Vom avea mai multe avioane în aer, mai multe nave la apă şi mai multă pregătire la sol. De exemplu, avioanele vor zbura zbura în număr mai mare deasupra regiunii baltice, nave aliate vor fi desfăşurate în Marea Baltică, estul Mediteranei şi oriunde altundeva va fi necesar", a declarat secretarul general al NATO, după o reuniune a Consiliului Nord-Atlantic la nivel de ambasadori.

"NATO sprijină pe deplin convorbirile de la Geneva şi toate eforturile comunităţii internaţionale de a găsi o soluţie politică care îndeplineşte aspiraţiile tuturor ucrainenilor şi respectă integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei", a mai spus el.

"Facem apel la Rusia să fie parte a soluţiei, să înceteze destabilizarea Ucrainei, să-şi retragă trupele de la graniţă şi să transmită clar că nu susţine miliţiile pro-ruse" active în estul Ucrainei, a adăugat Rasmussen.

×
Subiecte în articol: nato securitate europa de est ucraina Rusia