x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe NATO critică Rusia pentru amplasarea unui sistem de rachete Iskander în Kaliningrad

NATO critică Rusia pentru amplasarea unui sistem de rachete Iskander în Kaliningrad

09 Oct 2016   •   17:20
NATO critică Rusia pentru amplasarea unui sistem de rachete Iskander în Kaliningrad
Sursa foto: FOTO: Antena 3

NATO a criticat dur duminică Rusia pentru amplasarea unui sistem de rachete Iskander cu capacităţi nucleare în enclava sa Kaliningrad, care se află între Polonia şi Lituania, ambele membre ale Alianţei Nord-Atlantice, transmite DPA.

"Desfăşurarea în apropiere de graniţele Alianţei a unor rachete care pot transporta focoase nucleare nu ajută la diminuarea tensiunilor", a declarat pentru DPA purtătorul de cuvânt al NATO.

"Avem nevoie de mai multă - şi nu de mai puţină - transparenţă şi predictibilitate în privinţa activităţilor militare, pentru a evita incidentele şi riscul unor neînţelegeri", a spus el.

Rusia a recunoscut sâmbătă că a amplasat, în scopuri de antrenament, rachete Iskander cu focoase nucleare în Kaliningrad.

Ministrul lituanian de externe Linas Linkevicius suspectează că decizia Rusiei este o reacţie la consolidarea capacităţilor de apărare ale NATO în regiune.

NATO a decis în cursul verii să trimită un număr mare de trupe în statele baltice şi Polonia, care se simt tot mai ameninţate de posibilitatea unui atac din partea Rusiei de când aceasta a anexat de la Ucraina peninsula Crimeea în 2014.

Sursa: AGERPRES

×