x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe NATO îşi cere scuze rebelilor pentru “morţi accidentale”

NATO îşi cere scuze rebelilor pentru “morţi accidentale”

08 Apr 2011   •   16:52
NATO îşi cere scuze rebelilor pentru “morţi accidentale”
Sursa foto: /reuters

160361-harding.jpgIniţial, adjunctul comandantului militar al operaţiunilor NATO în Libia, amiralul britanic Russ Harding a refuzat să-şi ceară scuze pentru moartea rebelilor ucişi după ce patru rachete lansate de avioane NATO au lovit un tanc al opozanţilor lui Gaddafi.

 

Ulterior, comandamentul NATO a exprimat "sincere regrete pentru pierderile de vieţi omeneşti", iar ministrul britanic de Externe, William Hague a anunţat că "este de dorit ca astfel de greşeli să nu se repete".

 

“Până ieri (n.n. - joi) nu am ştiut că forţele rebelilor au în posesie vehicule blindate. Nu-mi voi cere scuze pentru incidentul de joi. Nu aveam de unde să ştim că nu este vorba despre un vehicul aparţinând trupelor lui Gaddafi. Moartea acestora a fost accidentală”, declarase Harding, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Napoli, potrivit BBC.

 

Rebelii au reacţionat cu furie după uciderea camarazilor lor, însă reprezentanţi ai acestora au anunţat că incidentul nu va umbri colaborarea cu forţele NATO. Oficial, opoziţia a anunţat moartea a patru persoane, însă surse medicale vorbesc despre 13 morţi.

×
Subiecte în articol: libia rebeli