x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe NATO recunoaşte că a ucis din greşeală civili la Tripoli.

NATO recunoaşte că a ucis din greşeală civili la Tripoli.

20 Iun 2011   •   06:02
NATO recunoaşte că a ucis din greşeală civili la Tripoli.

NATO a recunoscut, aseara, ca a ucis din greseala mai multi civili in cursul unui atac la Tripoli care a vizat initial o instalatie militara, dar care a determinat pana la urma moartea a cinci membri ai aceleiasi familii si a altor patru persoane.

"NATO recunoaste pierderi civile in timpul unui atac la Tripoli", a declarat Alianta Nord-Atlantica intr-un comunicat difuzat in cursul serii.

"O instalatie militara de rachete era tinta atacurilor aeriene de la Tripoli noaptea trecuta. Totusi, s-a dovedit ca o arma nu a lovit tinta prevazuta si ca este posibil sa fi avut loc o eroare in sistem care ar fi putut provoca un anumit numar de victime civile", explica NATO.

La Tripoli, purtatorul de cuvant al Guvernului libian, Moussa Ibrahim, a declarat ca noua persoane, intre care cinci membri ai aceleiasi familii, au fost ucise si alte 18 au fost ranite intr-un raid al NATO intr-un cartier rezidential din Tripoli, in noaptea de sambata spre duminica.

El a acuzat Alianta Nord-Atlantica de acte "barbare" care vizeaza "deliberat civili", potrivit AFP, citata de Mediafax.

"NATO regreta pierderea de vieti in randul civililor nevinovati", a asigurat in comunicat generalul canadian Charles Bouchard, care conduce operatiunea din Libia.

Alianta aminteste ca a efectuat deja "peste 1.500 de zboruri operationale" in Libia si ca "fiecare operatiune este pregatita si executata cu mare grija pentru a se evita victimele civile".

Aceasta este prima "eroare" a NATO la Tripoli de la preluarea conducerii interventiei internationale in Libia sub mandat ONU, pentru a proteja populatia civila de Muammar Kadhafi.

×
Subiecte în articol: nato atac eroare libia tripoli nord-atlantică