x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Naufragiul din Coreea de Sud: Alţi patru membri ai echipajului feribotului scufundat au fost arestaţi

Naufragiul din Coreea de Sud: Alţi patru membri ai echipajului feribotului scufundat au fost arestaţi

de Agerpres    |    21 Apr 2014   •   09:37

Anchetatorii au arestat luni alţi patru membri ai echipajului feribotului scufundat săptămâna trecută în Coreea de Sud, cu sute de persoane la bord, cel mai probabil decedate, a relatat agenţia sud-coreeană de presă, citată de AFP.

Trei ofiţeri şi un mecanic al feribotului Sewol au fost reţinuţi şi puşi sub supraveghere, a precizat agenţia Yonhap.

Sâmbătă, au fost arestaţi căpitanul Lee Joon-Seok şi doi membri ai echipajului, printre care ofiţerul subaltern şi fără mare experienţă care se afla la comandă în momentul dramei.

Ei trebuie să răspundă acuzaţiilor de neglijenţă şi carenţă în securitatea pasagerilor, prin încălcarea codului maritim.

Cele patru persoane arestate luni ar putea fi inculpate pentru aceleaşi capete de acuzare, potrivit unor surse judiciare citate de Yonhap.

Feribotul Sewol s-a scufundat miercuri dimineaţă în largul coastei de sud a Coreii de Sud, cu 476 de persoane la bord, dintre care 352 de liceeni aflaţi în excursie. Potrivit ultimului bilanţ, 64 de persoane au murit, iar 238 sunt date dispărute.

×