x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Naufragiul feribotului Sewol: Primul ministru sud-coreean Chung Hong-Won a demisionat

Naufragiul feribotului Sewol: Primul ministru sud-coreean Chung Hong-Won a demisionat

27 Apr 2014   •   12:57
Naufragiul feribotului Sewol: Primul ministru sud-coreean Chung Hong-Won a demisionat

Primul ministru sud-coreean Chung Hong-Won a demisionat duminică din cauza naufragiului feribotului ce a făcut cel puţin 187 de morţi la 16 aprilie, informează AFP, citată de Agerpres.

'Îmi prezint scuzele pentru a fi fost incapabil să împiedic producerea acestui accident şi incapabil să gestionez corect urmările', a declarat el. 'Consider, în calitate de prim-ministru, că trebuie să-mi asum responsabilităţile şi să demisionez'.

Guvernul sud-coreean şi majoritatea instituţiilor oficiale implicate în gestionarea acestei crize au fost supuse unor critici puternice pentru gestionarea dezastrului şi operaţiunilor de salvare.

'Am vrut să demisionez dar gestionarea situaţiei era prima prioritate şi m-am gândit că a fost un act responsabil să ajut înainte de a pleca. Dar am decis să demisionez acum pentru a nu fi o povară pentru guvern', a adăugat el.

Numărul persoanelor declarate moarte se ridica sâmbătă la 187, potrivit bilanţului oficial. Dar 115 rămâneau date dispărute, prinse în epava feribotului Sewol, care s-a scufundat la 16 aprilie dimineaţă cu 476 de persoane la bord, dintre care 352 de liceeni în excursie şcolară.

×