x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Naufragiul vasului Costa Concordia: Ce le-au spus membrii echipajului călătorilor în momentul în care nava se umplea de apă - VIDEO

Naufragiul vasului Costa Concordia: Ce le-au spus membrii echipajului călătorilor în momentul în care nava se umplea de apă - VIDEO

de Mediafax    |    20 Ian 2012   •   16:48

La o saptamana de la scufundarea partiala a navei Costa Concordia, soldata cu moartea a 11 persoane si cu disparitia a altor cel putin 20, continua sa apara informatii noi legate de tragedie.

O inregistrare surprinde un membru al echipajului care le transmite pasagerilor ingrijorati, in timp ce nava este inundata, ca totul este sub control si ii roaga sa se deplaseze catre cabinele acestora, informeaza MEDIAFAX, care citeaza Daily Mail.

"Situatia este sub control. Intoarceti-va la cabinele dumneavoastra. Va rugam sa va intoarceti cu totii la cabinele dumneavoastra", le spunea, o membra a echipajului calatorilor, in limba italiana.

De asemenea, pasagerii au fost informati eronat ca nava avea o problema electrica, aceea fiind cauza patrunderii apei in vasul de croaziera: "In momentul in care problema electrica va fi rezolvata, totul va reveni la normal. In momentul acesta, rezolvam problema", a mai sustinut membra echipajului.

La 30 de minute dupa ce echipajul facea apel la calm si ii indemna pe calatori sa mearga spre cabinele lor, capitanul Schettino a dat ordinul abandonarii navei.

Nava Costa Concordia a esuat in seara zilei de vineri, 13 ianuarie, dupa ce s-a izbit de o stanca in jurul orei 22.30 (ora Romaniei). In urma naufragiului, 11 persoane au murit, iar cel putin alte 20 au disparut.

×
Subiecte în articol: victime croaziera naufragiu costa concordia