x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia trimite nave de război în Mediterană, pe fondul atacului iminent al Occidentului împotriva Siriei

Rusia trimite nave de război în Mediterană, pe fondul atacului iminent al Occidentului împotriva Siriei

29 Aug 2013   •   12:26
Rusia trimite nave de război în Mediterană, pe fondul atacului iminent al Occidentului împotriva Siriei

Rusia va trimite două nave de război în estul Mării Mediterane, o navă anti-submarin şi un distrugător dotat cu lansatoare de rachete, a anunţat agenţia de stat Interfax.

Surse din cadrul armatei au declart că trimiterea navelor este un răspuns la "situaţia binecunoscută", o referire clară la atacul iminent al Occidentului împotriva Siriei.

Oficial, însă, marina militară rusească a declarat că trimiterea celor două nave în zonă este o rotaţie a trupelor de rutină.

Rusia se împotriveşte categoric unei intervenţii militare în Siria, ministrul de externe Sergei Lavrov afirmând în repetate rânduri că acest lucru ar constitui "o tragică eroare" şi ar duce la destabilizarea zonei.

Între timp, cetăţenii ruşi au fost evacuaţi din Siria.

Aceste evenimente coincid cu declaraţia preşedintelui american Barack Obama potrivit căreia SUA sunt convinse că atacul cu arme chimice de la 21 august a fost opera guvernului sirian.

Obama a adăugat că dovezile care i-au fost prezentate arată că rebelii sirieni nu au acces la arme chimice, atacul putând fi dat, deci, doar de armată.

Deşi numeroşi oficiali americani au vorbit de un atac cu rachete de scurtă durată împotriva guvernului sirian, ca răspuns la folosirea armelor chimice, Obama spune că nu a luat încă o decizie finală.

Ieri, Marea Britanie a solicitat o intervenţie militară în Siria în faţa Consiliului de Securitate al ONU, însă rezoluţia a fost respinsă primind vot negativ din partea Rusiei. 

×