x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Naziştii dresau câini pentru a câştiga al doilea război mondial.

Naziştii dresau câini pentru a câştiga al doilea război mondial.

24 Mai 2011   •   16:01
Naziştii dresau câini pentru a câştiga al doilea război mondial.

Considerand cainii fiinte cel putin la fel de inteligente ca si oamenii, nemtii au incercat, in timpul celui de-al doilea razboi mondial, sa creeze o armata canina, ai carei “soldati' putea citi si vorbi cu stapanii lor din personalul SS.

Conform ultimelelor descoperiri, efectuate de cercetatori britanici si publicate de cotidianul Daily Telegraph, promotorul unei adevarate academii militare de caini razboinici, aflata la Leutenburg, langa Hanovra, a fost chiar Adolf Hitler, un mare iubitor de animale.

Profesorul Jan Bondeson, de la Universitatea din Cardiff, a descoperit ca oficialii nazisti recrutau caini dresati pe pe intreg teritoriul Germaniei pentru a-i invata sa...vorbeasca si sa citeasca literele alfabetului cu ajutorul labutelor. Se pare ca un ciobanesc german reusise chiar performanta de a rosti cuvintele mein fuhrer atunci cand era intrebat cine este Adolf Hitler.

Principalul obiect de activitate al armatei de caini urma sa fie preluarea sarcinilor personalului lagarelor de exterminare, corpul de armata Waffen SS transformandu-se in...Wooffan SS. Rasele preferate erau ciobanescul german si Dogul german, dar profesorul Bondeson a descoperit ca la academia de la Leutenburg se mai aflau exemplare de Dachshund si Airedale Terrier.

Mandrul stapan al unei perechi de ciobanesti germani, Blondi si Bella, Hitler si-a iubit atat de mult cainii, incat i-a tinut aproape pana in ultima clipa a vietii, in bunkerul in care s-a sinucis in mai 1945.


×
Subiecte în articol: hitler caini al doilea razboi mondial