x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Naziştii plănuiau să-i otravească pe aliaţi cu ţigări, cafea şi ciocolată

Naziştii plănuiau să-i otravească pe aliaţi cu ţigări, cafea şi ciocolată

04 Apr 2011   •   16:18
Naziştii plănuiau să-i otravească pe aliaţi cu ţigări, cafea şi ciocolată

159661-adolf-hitler-photo.jpgSpre sfârşitul celui de-al doilea război mondial, regimul nazist a recurs la măsuri disperate în tentativa de a întâzia victoria trupelor aliate. Potrivit arhivelor seviciului de spionaj britanic MI 5, citate de cotidianul Daily Telegraph, agenţii germani au fost paraşutaţi în spatele liniilor aliaţilor, înarmaţi cu ţigări, cafea şi ciocolate impregnate cu otravă.

 

Informaţiile au apărut după capturarea unui grup de patru agenţi paraşutaţi în martie 1945, în Franţa, la Ayon, cu două luni înainte de terminarea războiului. Printre agenţi se afla şi o femeie, a cărei misiune era uciderea comandaţilor aliaţi prin otrăvirea cu microbi aflaţi în oglinda din trusa acesteia de farduri.

 

Colegii săi aveau altă misiune, şi anume uciderea cât mai multor inamici prin intermediul ţigărilor, cafelei şi ciocolatei impregnate cu otrăvuri puternice, ce urmau să fie oferite, cu “prietenie”, eliberatorilor americani ai Franţei.

 

Planul pus la cale de serviciul nazist de contraspionaj, RSHA, a fost dejucat, la fel ca şi cel pus la cale în urmă cu doi ani, pe când bătălii grele se duceau în Africa de Nord, în timpul cărora s-a încercat...drogarea soldaţilor englezi şi americani.

×
Subiecte în articol: hitler aliati otrava