x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Neil Young, nemulţumit că Donald Trump i-a folosit melodiile la manifestările de la Mount Rushmore

Neil Young, nemulţumit că Donald Trump i-a folosit melodiile la manifestările de la Mount Rushmore

05 Iul 2020   •   11:30
Neil Young, nemulţumit că Donald Trump i-a folosit melodiile la manifestările de la Mount Rushmore

Muzicianul Neil Young l-a criticat din nou pe preşedintele Donald Trump pentru că folosit două melodii de-ale sale la evenimentul organizat la Mount Rushmore cu ocazia Zilei Americii.

"Nu sunt de acord cu acest lucru", a scris Young, vineri, pe Twitter, ca răspuns la un video care prezenta momentul în care a fost cântată melodia "Rockin 'In The Free World" în cadrul evenimentului organizat de Casa Albă.

Într-un alt videoclip în care se aude piesa „Like a Hurricane”, Young a scris: „Eu sunt solidar cu Lakota Sioux (n.r. triburile care reclamă zona muntelui Rushmore drept pământul lor sacru). Acest lucru NU este ok pentru mine”.

Nu este prima dată când Young contestă folosirea de către Donald Trump a unor melodii. Anterior, artistul l-a criticat pe actualul preşedinte în 2015, când a folosit piesa „Rockin 'In The Free World” la anunţul candidaturii sale.

"Donald Trump nu a fost autorizat să folosească 'Rockin' în The Free World' în anunţul său de candidatură la preşedinţie", a declarat atunci compania de management a lui Young.

Directorul de campanie al lui Trump, la acea vreme, Corey Lewandowski, a declarat pentru Rolling Stone că melodia a fost autorizată, dar că va respecta dorinţa lui Young şi nu o va mai folosi, adăugând că „Trump este un mare fan şi îi place foarte mult de Neil”.

Young se numără printre numeroşii rockeri legendari care au o problemă cu utilizarea de către Trump a muzicii lor.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: neil young donald trump