x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nelson Mandela a fost externat şi va primi îngrijiri medicale la domiciliu

Nelson Mandela a fost externat şi va primi îngrijiri medicale la domiciliu

27 Dec 2012   •   11:23
Nelson Mandela a fost externat şi va primi îngrijiri medicale la domiciliu
Sursa foto: SIPHIWE SIBEKO / AFP

Eroul luptei anti-apartheid, Nelson Mandela, a primit miercuri permisiunea să părăsească spitalul după mai mult de două săptămâni de la internare din cauza unei infecţii pulmonare, însă va continua să fie îngrijit la domiciliu, informează Agerpres.

În vârstă de 94 de ani, fostul preşedinte a fost internat într-un spital din Pretoria la 8 decembrie pentru o infecţie pulmonară. La 15 decembrie a fost supus unei intervenţii pentru eliminarea unor calculi biliari. "Fostul preşedinte Nelson Mandela a primit permisiunea să părăsească spitalul în această seară. El va fi îngrijit la domiciliul său din Houghton (lângă Johannesburg) până se va restabili total. Cerem să îi fie respectată în continuare intimitatea, pentru a-i permite să beneficieze de cele mai bune condiţii posibile în vederea restabilirii complete", a anunţat preşedinţia sud-africană.

Primul preşedinte negru al Africii de Sud, în perioada 1994-1999, Nelson Mandela a petrecut în total 27 de ani în închisoare, deoarece a luptat împotriva regimului de apartheid.

Laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 1993, Mandela s-a retras din viaţa politică în 2004 şi nu a mai apărut în public de la finala Campionatului Mondial de Fotbal din 2010, desfăşurat în ţara sa.

×