x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Google sărbătoreşte „Ziua Mandela”, printr-un Doodle interactiv

Google sărbătoreşte „Ziua Mandela”, printr-un Doodle interactiv

de Alina-Elena Vasiliu    |    18 Iul 2014   •   18:54
Google sărbătoreşte „Ziua Mandela”, printr-un Doodle interactiv
Sursa foto: Google sărbătoreşte „Ziua Mandela”, printr-un Doodle interactiv

Nelson Mandela este sărbătorit de Google printr-un doodle interactiv. Astăzi, pe 18 iulie, primul preşedinte ales prin vot universal pe care l-a avut Africa de Sud ar fi împlinit 96 de ani.

Doodle-ul ilustrează satul în care s-a născut Mandela, apoi drumul pe care l-a parcurs acesta, de la încarcerare, până la momentul în care a devenit preşedinte al Africii de Sud, în anul 1994. Imaginile sunt însoţite şi de citate aparţinând lui Mandela, precum: „Nimeni nu se naşte urând alte persoane, din cauza culorii pielii, a trecutului sau a religiei lor.”

Nelson Mandela a fost primul preşedinte al Africii de Sud ales prin vot universal. Înainte de a deveni şef de stat, a fost încarcerat, vreme de 27 de ani, din cauza activităţii pe care a avut-o ca membru al Congresului Naţional African, fiind condamnat pe nedrept pentru sabotaj şi conspiraţie, în vederea răsturnării regimului. A fost preşedinte între 1994 şi 1999, iar interesul său principal a fost orientat spre combaterea rasismului, a sărăciei şi a inegalităţii.

Mandela a murit anul trecut, pe 5 decembrie, din cauza unei infecţii pulmonare. În noiembrie 2009, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a proclamat ziua de 18 iulie (ziua lui de naştere) - „Ziua Mandela”.

×