x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Netanyahu atenţionează cu o „ripostă răsunătoare" în cazul în care Iranul va ataca Israelul

Netanyahu atenţionează cu o „ripostă răsunătoare" în cazul în care Iranul va ataca Israelul

08 Ian 2020   •   13:28
Netanyahu atenţionează cu o „ripostă răsunătoare" în cazul în care Iranul va ataca Israelul

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a atenţionat miercuri Iranul că Israelul va da "o ripostă răsunătoare" în cazul unui atac împotriva satului israelian, informează AFP.

"Oricine ne va ataca va avea parte de o ripostă răsunătoare", a declarat Netanyahu, la câteva ore după ce un atac cu rachete al Iranului a vizat baze din Irak unde staţionează militari americani, atac prezentat de Teheran drept o ripostă la asasinarea, vineri, a influentului general iranian Qassem Soleimani într-un atac cu dronă american la Bagdad.

Duminică, la Teheran, în plină escaladare verbală în urma atacului american în care a fost ucis generalul Soleimani, un înalt responsabil iranian a ameninţat că va transforma în "praf şi pulbere" oraşe israeliene în cazul în care SUA "vor lua cea mai mică măsură după riposta noastră militară" după asasinarea lui Soleimani.

Benjamin Netanyahu l-a calificat miercuri pe Qassem Soleimani drept "terorist-şef" şi "arhitect al campaniei de teroare" în Orientul Mijlociu şi s-a declarat solidar cu SUA, în această declaraţie făcută în timpul unei conferinţe la Ierusalim, în prezenţa ambasadorului american în Israel, David Friedman.

Israelul îl acuza pe Qassem Soleimani, lideul Forţei Quds, unitate de elită din cadrul Gardienilor Revoluţiei, că pregăteşte atacuri împotriva statului israelian şi că este eminenţa cenuşie a unui amplu proiect menit să transforme rachetele Hezbollahului libanez în rachete de precizie ce pot cauza pagube importante pe teritoriul său.

Premierul Netanyahu, care consideră Iranul principalul duşman al Israelului, a mai susţinut miercuri că ţările arabe au "relaţii în creştere" cu statului israelian. AGERPRES

×
Subiecte în articol: benjamin netanyahu iran Israel sua