x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Netanyahu, comparat cu Nicolae Ceauşescu

Netanyahu, comparat cu Nicolae Ceauşescu

18 Sep 2018   •   12:30
Netanyahu, comparat cu Nicolae Ceauşescu
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Fostul premier israelian, Ehud Barak, un critic vocal al actualului şef al guvernului de la Ierusalim, Benjamin Netanyahu, l-a acuzat pe acesta din urmă că a adoptat o legislaţie coruptă, menită să-i asigure supravieţuirea politică, comparându-l cu fostul dictator Nicolae Ceauşescu, care a fost înlăturat de la putere în urma revoluţiei din 1989 şi apoi executat rapid, scriu „Times of Israel” şi „Jerusalem Post”.

Barak a sugerat apoi că Netanyahu va avea aceeaşi soartă cu dictatorul român. „Prăbuşirea morală a lui Netanyahu a generat legi ale căror unic scop este de a-l ajuta pe premier să scape de acuzaţiile de corupţie, fraudă şi abuz de încredere de care este suspectat", a spus Barak, într-un discurs rostit la Tel Aviv. „Este o expresie a degradării morale care nu funcţionează pentru binele cetăţenilor, ci pentru supunerea faţă de un lider aparent corupt. Povestea lui ne aminteşte de Elena şi Nicolae Ceauşescu, mai degrabă decât de o societate model”, a precizat el. „Naţiunea şi cetăţenii care l-au adus pe Netanyahu la putere sunt cei ce îl vor îndepărta de la conducere pe cel ce-i umileşte. Puterea este în mâinile cetăţenilor şi ei sunt cei ce vor pune capăt acestei ruşini", a spus Barak.

Deşi nu a fost acuzat oficial, Netanyahu este suspectat în trei cazuri de corupţie. O serie de legi adoptate recent sunt considerate încercări de a-l proteja de investigaţii.

 

 

×
Subiecte în articol: ehud barak