x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nevestele, armele de farmec ale candidaţilor în lupta pentru Élysée

Nevestele, armele de farmec ale candidaţilor în lupta pentru Élysée

de Sînziana Stancu    |    18 Mar 2012   •   21:00
Nevestele, armele de farmec ale candidaţilor în lupta pentru Élysée

Sarkozy si Hollande au scos "artileria grea" in lupta pentru Presedintia Frantei. Dar pe cat de "grea" este artileria lor, pe atat este de fermecatoare.

De-o parte a baricadei, Carla Bruni Sarkozy, actuala "Prima Doamna" a Frantei care si-a "innobilat" recent sotul si cu titlul de primul presedinte al celei de-a V-a Republici, al carui copil se naste la Élysée, a renuntat temporar la meseria de "mama cu norma intreaga", hotarata sa dea o nota de sarm campaniei sotului sau. "Il sustin 100%!", declara Carla luna trecuta. "M-am (auto)investit. Nu in maniera profesionala, ci umana. Voi merge impreuna cu sotul meu oriunde va avea nevoie de mine (...) Va avea nevoie de mine in momentele simbolice, la mitinguri ...", spunea Carla in data de 16 februarie, inaintea primului din seria celor mai mari si mai importante mitinguri de campanie ale sotului sau. Cuplul prezidential si-a permis abia pe 14 martie o pauza de campanie, invitand la Élysée toata floarea modei, mai ales pe cea din Italia, tara din care provine Carla, facandu-i astfel o surpriza extrem de placuta sotiei salei, fost fotomodel celebru. Sarkozy a decorat atunci nu mai putin de 11 personalitati ale modei, artelor si spectacolului.

Cuplul prezidential a dat insa lovitura in 16 martie. Canal Plus a spart audientele, inregistrand un varf de 3 milioane de telespectatori la 19:55. Aflati in studiouri diferite, Carla si Nicolas au raspuns la intrebarile moderatorului. "In mintea mea, Carla Bruni era femeia cool, care fumeaza tigari fara filtru. Apoi era «Prima Doamna» a Frantei", a provocat-o Mouloud Achour in emisiunea sa. Un pic surprinsa la inceput, dar apoi razand cu pofta, Carla i-a raspuns: "Nu m-am schimbat in mod deosebit. Sunt la fel de cool, numai ca eu nu am fumat niciodata. Dumneavoastra fumati iarba, nu?"... Au urmat confesiunile unei "cetatene indragostite":

"Indragostita il vede muncind toata ziua... si toata noaptea, spre nemultumirea ei", a continuat Carla razand. "Dar ea trebuie sa recunoasca faptul ca este cel mai bun. Daca va castiga? Nu este doar sigur, ci este cel mai bine!" Nicolas isi urmarea sotia pe un ecran. A venit si randul sau. "Ne-am indragostit ca un barbat de o femeie. Nu ne mai intalnisem vreodata, a fost prima data. Nu a fost vorba despre un presedinte si o cantareata. Am fost doi oameni implicati intr-un proiect sentimental – un copil, Julia. E o poveste frumoasa si, in acelasi timp, banala", a marturisit Nicolas.

Cel mai recent sondaj de opinie, realizat in exclusivitate de LH2/Yahoo, arata o crestere rapida a lui Sarkozy, de 5,5 puncte in preferintele alegatorilor in perioada 4-18 martie, si ca numai 3 puncte il mai despart de adversarul sau, Hollande, care conduce cu 30,5% din intentiile de vot.

De cealalta parte a baricadei se afla Valerie Trierweiler, prietena candidatului socialist François Hollande. In varsta de 47 de ani, Valerie a fost discreta pana de curand, implicandu-se din culise in campania lui Hollande. Jurnalista specializata in domeniul politic, care lucreaza de 22 de ani la saptamanalul Paris Match, fiind si director al acestei publicatii, Valerie a vazut rosu in fata ochilor chiar de Ziua Femeii, cand propria sa publicatie a asezat-o pe coperta sa, avand ca titlu "Atuul de sarm al lui François Hollande. Cum s-a nascut dragostea lor". Iar in interior, publicatia i-a rezervat pagini intregi cu texte si galerii foto, cu amanunte despre relatia de dragoste cu François.

Cand a vazut gestul angajatilor sai, Valerie si-a exprimat furia instantaneu, pe Twitter, dar jurnalistii de la Paris Match i-au opus "independenta" profesiei lor. S-a zvonit atunci, imediat dupa incident, ca Valerie va demisiona de la Paris Match. Raspunsul sau a venit insa prompt: "Nu voi demisiona! Dezaprob insa faptul ca ei (jurnalistii – n.r.) nu m-au informat inainte. Am nevoie sa-mi castig traiul. Am copii (trei – n.r.) de crescut, asa ca am responsabilitati financiare totale fata de ei si nu am avere personala", a explicat Valerie, care si-a inlocuit o emisiune pe teme politice cu una de cultura. Prin aceasta, Valerie lansase de fapt "operatiunea de seductie a presei". Astfel, Valerie a revenit pe postul Direct 8 cu "Itine­rarii" in 28 ianuarie.

Prin acea emisiune a trasat reguli de "discretie" privind viata privata a personajelor invitate, reguli prin care sa-i oblige la reciprocitate si pe colegii sai care o vor intervieva. "Nu vreau sa fortez cu invitatii mei limite pe care nici eu nu mi-as dori, la randul meu, sa-mi fie fortate. Ce mai ramane din tine insuti daca scoti totul la vedere?", a spus ea. De atunci, Valerie are foarte mare grija cu aparitiile sale in presa si, dupa cum a dezvaluit publicatia Le Parisien, le pretinde celor care ii iau interviuri sa i le dea ei sa le citeasca inainte de publicare. Cand vorbeste despre viata sa privata, reuseste cu mare abilitate sa ii tina de vorba pe jurnalisti fara sa le spuna mai mult decat vrea ea.

Abordeaza doua directii. Prima este cea a "dragostei nebune" dintre ea si François, pe care a "dezvaluit-o" intr-un interviu, in Galla: "Marea dragoste este cea care invinge totul. Cea care te face unic. Cea care face viata frumoasa, extraordinara...". Cea de-a doua directie este cea a "femeii ancorate in cotidian". Valerie spune ca asa scapa de stres. "Cotidianul imi da siguranta (...) sunt o mama ca toate mamele care lucreaza", a destainuit ea.

François este si mai discret cu presa in pri­vinta relatiei lor. Spune ca Valerie ii este "de mare pret. Mai intai este prietena mea si am incredere in ea. Apoi, este o jurnalista politica foarte avizata" in asemenea chestiuni.

×
Subiecte în articol: externe