x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nici la Figurile din ceară nu mai e dorit ducele de Palma

Nici la Figurile din ceară nu mai e dorit ducele de Palma

20 Dec 2011   •   21:00

Familia regala spaniola si-a pierdut unul dintre membrii de la Muzeul Figurilor din ceara de la Madrid, dupa ce s-a luat decizia retragerii din galeria dedicata reprezentantilor familiei regale a statuii din ceara a ducelui de Palma, cazut in dizgratie, transmite Reuters.

Ducele de Palma este casatorit cu fiica mai mica a Regelui Juan Carlos, iar o organizatie nonprofit patronata de duce se afla in centrul unui scandal privind cheltuirea nejustificata de bani din fonduri publice.

Statuia din ceara a ducelui a fost restrasa din zona rezervata familiei regale si a fost mutata in apropierea galeriei rezervate vedetelor din sport. Ducele, al carui nume este Inaki Urdangarin, a jucat handbal de performanta, iar in consecinta curatorii muzeului au luat si decizia de a-i schimba hainele de gala intr-un echipament sportiv. Intre timp, procurorii spanioli investigheaza acuzatiile de frauda formulate impotriva organizatiei nonprofit Noos Institute, ce-i apartine ducelui, organizatie menita sa promoveze sportul si turismul. Ancheta a fost deschisa dupa ce in urma unui audit s-a descoperit ca o serie de chitante si de facturi erau umflate. Inaki Urdangarin a dezmintit acuzatiile, dar si-a cerut scuze in mod public pentru imagi­nea nefavorabila pe care pro­blemele sale cu le­gea o rasfrang asupra Casei Regale. Urdangarin este casatorit cu infanta Cristina, cea mai mica dintre cele doua fiice ale Regelui Juan Carlos si Reginei Sofia, si locuieste la Washington. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: externe